Van sommige boektitels kunnen mensen schrikken, nieuwsgierig worden of een reactie hebben van ‘ja, ja, het moet niet gekker worden’. Er zullen zeker nog andere reacties zijn dan deze genoemde drie.
De vraag of we ziek worden van een virus en elkaar daarmee kunnen besmetten, is zeer legitiem en niet nieuw. Al voor de jaartelling kwamen er situaties voor waar vele mensen tegelijk – niet allemaal – ziek werden. Toen dacht men dat alleen de zondige mensen gestraft werden door de goden.
De ene wetenschapper beweerde dat we ziek worden van micro-organismen die ons van buitenaf aanvallen. Hij noemde ze Virion, het Latijnse woord voor gif. Hij beweerde tevens dat ze zo klein waren, dat je ze zelfs door een microscoop niet kon zien. Je zou kunnen denken dat dat met de apparatuur van toen te maken had, maar tot op de dag van vandaag heeft nog geen viroloog een virus gezien. Wat je op tv of internet ziet, zijn computeranimaties.
Ook beweerde deze wetenschapper dat we elkaar konden besmetten met die onzichtbare microorganismen door elkaar aan te raken of via de adem.
De andere wetenschapper beweerde dat we niet ziek worden van micro-organismen van buitenaf die ons aanvallen, maar dat ziekte, disbalans, van binnenuit komt en dat er niet één ziekte gelijk is, net zoals er 7,5 miljard unieke vingerafdrukken zijn.
Er was nog een groot verschil tussen beide heren: De ene wetenschapper Pasteur zei dat we die virions konden bestrijden met medicatie en/of vaccinatie. De andere wetenschapper Béchamp zei dat het lichaam zelf moest herstellen door rust, goede voeding en hygiëne.
Je raadt al wie de gevierde man werd bij de toen opkomende farmaceutische industrie.
Al 170 jaar worden artsen, virologen en andere medische professionals opgeleid met het gedachtengoed van Pasteur. Als je aan een arts vraagt of hij/zij ooit van de naam Antoine Béchamp heeft gehoord, zegt 9 van de 10: geen idee wie dat is.
Denk niet links, denk niet rechts, denk na! Eenzijdige informatie is ongezond!
Bron: Succesboeken.nl