Wat zijn essentiële oliën?
Essentiële oliën zijn de aromatische of geurende stoffen die uit onderdelen van planten komen (bijv. bloemen, bladeren en wortels). Deze stoffen beschermen de plant tegen o.a. insecten/virussen/bacteriën of helpen de plant weer te helen bij beschadiging. En wij als mens kunnen ook gebruik maken van deze eigenschappen van de essentiële oliën in ons dagelijks leven, bij ondersteuning van onze gezondheid en onze leefstijl. En ook bij onze geestelijke gezondheid!

Wat zijn emoties?
Emoties zijn instinctieve reacties op informatie die je ontvangt, over situaties, dingen of personen. Je emoties geven je een eerste indruk van wat je hierover vindt.
Iemand zegt iets, je ziet iets op de TV, je hebt een gedachte of je herinnert je iets. Dit is allemaal informatie die je ontvangt en waarop je eerste reactie een emotie, of emoties, zijn.
Deze emoties kunnen positief of negatief zijn. En dat is mede afhankelijk van alle ervaringen in je leven.

Hoe ga je om met emoties?
Als je goed met emoties om wilt gaan, gaat het om erkennen dat ze er zijn en ze te ervaren. Ze te doorvoelen, op een gezonde en veilige manier. Een emotie van 1 situatie duurt eigenlijk maar maximaal 90 seconden. Vaak is het zelfs onder de 30 seconden.
Als je (negatieve) emoties niet erkent en ze niet ervaart, je stopt ze weg, kunnen ze uiteindelijk hun eigen leven lijden en jou in de weg zitten. Vergelijk het met een stoompan die volop staat te stomen. Er staat veel druk op, maar alle stoom blijft erin zitten. Totdat er een kleine opening gevonden wordt en alle stoom er met volle kracht uitkomt. Emoties hebben zich opgespaard en als het een uitweg vindt is het geen emotie meer van 1 situatie, maar van alle situaties waar die emotie bij hoorde. Nu duurt het ervaren ervan ook veel langer dan 90 seconden.
Leef jij met je emoties of leven jouw emoties jou?

Wat kunnen essentiële oliën doen bij emoties?
Elke essentiële olie heeft ook een emotioneel gebied waar ze op kunnen werken. Zo kan je kijken waar je tegenaan loopt op emotioneel gebied, of welk proces wel wat ondersteuning kan gebruiken.
Zo werken de oliën van citrusvruchten voor een positieve gemoedstoestand. Forgive (Vernieuwende samenstelling) helpt je om boosheid los te laten en compassie voor de situatie/persoon te kunnen voelen. Air (Luchtwegsamenstelling) geeft je ruimte om verdriet te voelen in een rouwproces. Cardamom (Kardamom) helpt je om frustraties los te laten. En Console (Troostende samenstelling) geeft je steun tijdens verdriet.

Praktijkvoorbeeld
Een vrouw die ik al wat langer ken gaf aan dat ze zich down voelde, nergens zin in had, geen energie had en ook niet meer kon zien dat dit voor haar anders zou worden.
Samen zijn we gaan kijken naar welke oliën zij lekker vond ruiken en kwam uiteindelijk uit bij Lime (Limoen). Deze essentiële olie staat op emotioneel gebied voor levenslust, hoe toepasselijk…
Een paar keer per dag rolt ze de olie als een parfum op en ze ruikt er af en toe aan. Na 2 dagen was er al behoorlijk wat veranderd voor haar: ze had energie, had zin om dingen te ondernemen en ze had besloten om een andere baan te gaan zoeken. Haar huidige baan gaf haar geen voldoening meer, maar dat kon ze niet zien, omdat al haar energie ging naar haar dag doorkomen.

Hoe gebruik je essentiële oliën bij emoties?
Vaak gebruik je de oliën aromatisch en topisch voor emotioneel welzijn

  • Aromatisch

Verspreiding via een diffuser of ruik aan het open flesje.

  • Topisch

Op de binnenkant van je polsen aanbrengen, als parfum in je nek of onder je oor aanbrengen, of op je hartchakra.

De essentiële oliën via Hulplijnonline.nl
De essentiële oliën die je kan kopen bij Living essential via Hulplijnonline.nl zijn 100% natuurzuivere essentiële oliën.
Wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje en er zal iemand contact met je opnemen.
Als je de oliën koopt neemt er ook iemand contact met je op om uit te leggen hoe je deze oliën het beste kan gebruiken voor het doel wat jij voor ogen hebt.

Nu 10% korting op alle essentiële oliën!

In samenwerking met Living Essential biedt Hulplijnonline.nl een korting van 10% op aanschaf van alle essentiële oliën. Gebruik hiervoor in de Essential shop deze waardebon-code ‘hulplijnonline’ .
We wensen je fijne ervaringen met het gebruik van essentiële oliën!

Klik hier om alle essentiële oliën te bekijken of zoek hier op onderwerp.

Wil je graag eerst advies? Neem dan contact op met onze consulenten die je kunnen adviseren bij het gebruik van essentiële oliën:

[belfabriek-medewerker id=”2″]

[belfabriek-medewerker id=”35″]

Met dank aan: Consulente E. Vosselman, tel. 0900-0330 box 02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *