Als je bedrogen wordt door een partner, of je wordt financieel bestolen door een personeelslid, moet je mentaal sterk in je schoenen staan om daar niet ziek van te worden. Je krijgt een mentale knauw van dit soort situaties.

Het lijdt geen twijfel meer dat de manier waarop wij denken ons lichaam beïnvloedt: talloze wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat dit waar is.

Voor de voormalige farmaceutische wetenschapper dr. David Hamilton heeft het testen van nieuwe medicijnen aangetoond hoe diepgaand de geest en het lichaam met elkaar verbonden zijn. Keer op keer verbeterde de controlegroep die de placebo’s toegediend kreeg in medicijnenonderzoek in dezelfde mate als degenen die de medicijnen daadwerkelijk toegediend kregen.
Verbijsterd besloot dr. Hamilton de koers van zijn werk te wijzigen om de relatie tussen de geest en het lichaam verder te gaan onderzoeken.

In dit boek onderzoekt dr. Hamilton het effect van visualisatie, overtuiging en positief denken op het lichaam, en laat zien hoe we door het gebruik van onze verbeelding en mentale processen onze eigen afweer- en genezingssystemen kunnen stimuleren om ziekte en pijn te bestrijden.

Bron: Succesboeken.nl

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *