Kun je een verkoudheid oplopen? Natuurlijk kan je door een ander aangestoken worden. Waar worden we dan ziek van? Kijk om je heen.
We weten niet beter en twijfelen niet aan het feit dat je een verkoudheid kan oplopen door een ziektekiem die door de lucht zweeft en mensen aanvalt om een luchtweginfectie te veroorzaken, wat we verkoudheid noemen. Maar is dat wel zo? Klopt het eigenlijk wel waar wij al zo’n 170 jaar in geloven?
Zolang mensen geloven dat ziektekiemen ziekten veroorzaken, zullen ze antibiotica gebruiken. Zolang mensen geloven dat virussen hen kunnen doden of pandemieën kunnen veroorzaken, zullen ze vaccins nemen. We zijn zo gewend aan dit wereldbeeld dat weinigen van ons er ooit over nadenken, laat staan het in twijfel trekken.
Zou het kunnen zijn dat de ziektekiemtheorie een van de grootste medische dwalingen is die de afgelopen paar honderd jaar de wereld heeft geteisterd? Zoals er zo vele medische dwalingen aan het licht zijn gekomen.
Docent en onderzoeker Daniel Roytas kwam in zijn zoektocht terecht bij o.a. de Chinese geneeskunde en Hippocrates die 2500 jaar geleden al zei dat we naar de seizoenen moesten kijken en welk effect die hadden op onze gezondheid.
Het boek van Roytas, Kun je een verkoudheid oplopen?, is een van de betere boeken van deze tijd.
170 jaar ‘geloof’ is lastig om in een paar honderd pagina’s uit te leggen. Daniel Roytas is daar bijzonder in geslaagd.
Sta open voor alle informatie. Eenzijde informatie is ongezond.
Bron: Succesboeken.nl