Een prachtig citaat uit een boekje, geschreven door James Allen in 1903:

“Zoals een hovenier zijn grond bewerkt en vrij houdt van onkruid en de bloemen en vruchten kweekt die hij nodig heeft, zo kan een mens de tuin van zijn geest onderhouden. Hij kan alle verkeerde, nutteloze en onzuivere gedachten verwijderen en de bloemen en vruchten van juiste, nuttige en zuivere gedachten zo volmaakt mogelijk opkweken. Door dit na te streven ontdekt hij vroeg of laat dat hij de meesterhovenier is van zijn ziel, de bestuurder van zijn leven.”

Miljoenen mensen hebben zich door deze bijzondere man, die vele boeken heeft geschreven, laten inspireren. Een van zijn meest beroemde schrijfsels is As a man thinketh, in het Nederlands vertaald als Zoals een mens denkt.

De tuin van je geest bewerken is een neverending process – om het in mooi Nederlands te zeggen. De tuin van je geest kan altijd mooier en beter.
Veel mensen hebben geen notie hoe ze hun geestelijke tuin mooier en beter kunnen maken en roepen: “Zo ben ik nu eenmaal.”
Maar ‘zo ben ik nu eenmaal’ is een optelsom van alle gedachten die je tot nu toe in die tuin hebt gestopt … en gedachten kun je veranderen: je bent de baas over je eigen gedachten. Niemand kan je gedachten veranderen, tenzij je dat toelaat.

Bron: Succesboeken.nl

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *