Een revolutionair antwoord op stress- en angstklachten, trauma en een verminderde immuniteit.

Bij heel veel onderwerpen zou je waarschijnlijk, als je meer geweten had, andere beslissingen hebben genomen. Dat kan gelden voor het kopen van een huis of een auto, een baan, of wat er de afgelopen paar jaar op ons is afgekomen. Achteraf praten is uiteraard makkelijk, maar je kunt nog steeds op ieder moment starten met het vergroten van je kennis. Zo zijn er behoorlijk wat boeken gepubliceerd die de lezer kunnen leren op een andere manier zijn of haar hersenen – lees emoties – te gebruiken.

We weten bijvoorbeeld allemaal dat stress, spanning of onzekerheid een factor is die ontstekingen in het lichaam kan initiëren. En van het een komt het ander. Zou het dan niet cruciaal zijn om te leren hoe je met je gedachten bepaalde emoties de baas kunt worden?

Lange tijd zochten we het antwoord op stress- en angstklachten in onze hersenen. Recent onderzoek toont aan dat we verder moeten kijken dan dat.
Cruciaal is de nervus vagus, die door je hele lijf loopt en in contact staat met al je organen. Geen wonder dat je stress en angst in je hele lijf kunt voelen. Het goede nieuws is: je kunt via diezelfde nervus vagus ook positieve boodschappen aan je lijf geven. Verbinding maken met anderen is daarvoor cruciaal.

Dit inzicht ligt aan de basis van het baanbrekend werk van de Amerikaanse neuropsychiater Stephen Porges. Stressexpert Luc Swinnen vertaalt zijn inzichten naar heel concrete handvatten die de nervus vagus positief stimuleren. Zo kun je stap voor stap je veerkracht versterken, je angst verminderen en stressgerelateerde klachten een halt toeroepen.

Bron: Succesboeken.nl

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *