Kies zelf de hulpverlener die bij jou past. Bel 0900-0330 en maak je keuze (€0,90 p/min).
Geen wachtlijst, geen reistijd en geen account nodig. Wel 24/7 direct (anoniem) contact.
Afwezig
Gio Vogelaar
box
Box 21
Nederland
0900-0330 (€ 0,90 p/m)
Professional, Ervaringsdeskundige, Een luisterend oor, Bewustwording, Jongeren, Kinderen, Ouderen, Relatie, Welzijn, Zorg, ADHD/ADD, Angst, Ascentie, Autistisch spectrum, Burn-out, Begeleider, Coach, Eenzaamheid, Gezinscoach, Healer, Kindercoach, Narcisme, Nieuwetijdskinderen, Pedagogisch medewerker, Spiritueel ontwaken, Stress, Verslaving, Zelfheling

Graag deel ik mijn kennis en ervaring met alle kinderen, jongeren en volwassenen, die behoefte hebben aan een luisterend oor, een ander perspectief, het delen van angst, pijn, verdriet, boosheid, schaamte, het hervinden van eigen kracht, inspiratie, vertrouwen, gezien worden, bewustwording, heling van zichzelf et cetera! Deze kennis en ervaring heb ik opgedaan tijdens het begeleiden van en vooral LUISTEREN naar veel kinderen, jongeren, volwassenen en mijn eigen bewustwordingsproces van “zelfheling”.

 

Mijn eigen “helingsproces” begon door in mijn “spiegels” (kinderen/volwassenen) te KIJKEN en ernaar te LUISTEREN. Zo leerde ik dat iedereen de kracht en talenten in zich heeft om ZICHZELF TE HELEN. Soms echter zijn we dat vertrouwen (even?) kwijt en kan het zien van een ander perspectief die kracht weer aanboren. Ik geloof ook dat er ALTIJD een oplossing is voor een probleem, als ik maar bereid ben het probleem (of uitdaging?) van verschillende kanten te bekijken!

 

Mijn proces van WAKKER WORDEN,  begon toen ik  in 1999 met kinderen ben gaan werken op een internaat. Al snel ontdekte ik dat kinderen perfecte spiegels zijn om mij heel veel over mezelf te leren en dat opvoeden een leerproces is voor zowel kind als opvoeder (maar ook leraar, verzorger!). Het toenemende aantal diagnoses als ADHD, Autisme vormen, Dyslexie, ODD etc. liet me ook iets zien.

 

Ik zag namelijk dat deze kinderen in de eerste plaats vooral heel authentiek zijn en als ik ze benaderde op grond van gelijkwaardigheid en ze aanvaardde zoals ze zijn, waren er helemaal geen gedrags-, concentratie-, leer-, ontwikkelings-, sociale vaardigheids- en aanverwante problemen. Daardoor ging ik zien dat ons onderwijs- en daaraan gerelateerd opvoedingssysteem ons ONBEWUST juist belemmeren in het ontwikkelen van het potentieel aan individueel unieke talenten waarmee we worden geboren.

 

Door deze “spiegels” begon ik me bewust te worden van mezelf en mijn pijnstukken, die ik in mijn verleden als kind heb weggestopt en die me tijdens mijn leven tot dan toe regelmatig uit balans brachten, omdat ik me “niet goed genoeg” voelde, dacht “me te moeten waarmaken”, “me niet gezien voelde”, “onzeker was of ik het wel goed deed”, “me depressief voelde” et cetera. Dit wordt volgens mij veroorzaakt, omdat we vanaf onze kinderjaren op school en tijdens opvoeding onbewust leren dat we niet onszelf mogen zijn, maar ons moeten aanpassen aan van boven opgelegde normen. We doen dit al van generatie op generatie en we zijn ons er niet van bewust, dat we daarmee kinderen afleren van zichzelf te houden. Dit inzicht heef bij mij geleid tot een doorlopend proces van “zelf-heling”!

 

Met deze opgedane ervaringen wil ik graag anderen, die daar behoefte aan hebben, ondersteunen in het terugvinden van de weg naar zelfheling!

 

Mede daarom ben ik in 2009 gestart als zelfstandig jeugdzorgvuldig werker met als specialisatie gezins-begeleiding, ouder begeleiding, volwassenen begeleiding, kinder- en jongerenbegeleider. De manier waarop ik werk omvat alles wat ik van kinderen en volwassenen nu nog elke dag leer! Samen met ervaringsdeskundigen op het gebied van diverse diagnoses, geef ik ook lezingensessies waarin we de talenten en mogelijkheden van kinderen en volwassenen met een diagnose, maar ook van elk kind/mens benadrukken.

 

Inmiddels ben ik ook actief op het gebied van de broodnodige onderwijs- en opvoedingsvernieuwing, want het door ons onbewust gecreëerde huidige systeem heeft er voor gezorgd, dat een groeiend aantal kinderen (meer dan 17.000!)), veelal met diagnoses thuis zitten omdat voor hen passend onderwijs niet kan worden geboden! Een aantal van deze kinderen heb ik begeleid of begeleid ik nog steeds.

 

Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is misschien wel dat wanneer ik de wereld, het systeem wil veranderen (verbeteren?), dat alleen maar kan door mezelf te veranderen en dat is ook precies de sleutel om mezelf, en daardoor mijn omgeving te helen, door weer onvoorwaardelijk te leren houden van mezelf!

 

Ik kan je ook in het Engels, Duits en Frans te woord staan.

 

Eigen website: www.jeugdzorgvuldig.nl

Gio verzorgt ook workshops, klik hier voor meer informatie.

P.S. Als ik afwezig ben op dit moment en het kan niet wachten, bel één van mijn collega’s op de site. Ze helpen je graag! Als het even kan wachten, laat dan een bericht achter, dan neem ik contact met je op!

Beschikbaar

Ik ben beschikbaar op variabele tijden. Je kunt op deze pagina zien of ik momenteel beschikbaar ben. Je kunt ook een berichtje voor me achterlaten hieronder, dan kunnen we een belafspraak maken.

Bel 0900-0330 en toets boxnummer 21 of koop eerst credits en bel met credits.

 

Hieronder kun je een bericht achterlaten voor Gio Vogelaar:

Hulplijnonline.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de gesprekken of keuzes die op basis van de gesprekken gemaakt worden. Zowel consulent als beller zijn zelf verantwoordelijk voor hun uitingen en keuzes. Copyright © 2018 Hulplijnonline.nl.

Consulent

Consulent