Als je met verwarring wordt geconfronteerd, zal dat een effect hebben op je weerstand. Dat kan zowel je fysieke als je mentale weerstand betreffen.

We worden continu gebombardeerd met tegenstrijdige berichten. Ze volgen elkaar snel op. Je weet stomweg niet meer wie en wat je moet geloven.
Op zo‘n moment slaat verwarring toe. Er kan daardoor wrijving of zelfs onenigheid ontstaan, bijvoorbeeld op het werk, thuis in de familiesfeer, als je winkels of horeca bezoekt, of … vul zelf maar aan. Narigheid en stress verhogen zeker niet je weerstand en maken je zelfs zwakker.

Het lijkt geen twijfel meer dat de manier waarop wij denken ons lichaam beïnvloedt: talloze wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat dit waar is.
Voor de voormalige farmaceutische wetenschapper dr. David Hamilton heeft het testen van nieuwe medicijnen aangetoond hoe diepgaand de geest en het lichaam met elkaar verbonden zijn. Keer op keer verbeterde de controlegroep die de placebo’s toegediend kreeg in medicijnenonderzoek in dezelfde mate als degenen die de medicijnen daadwerkelijk toegediend kregen.
Verbijsterd besloot dr. Hamilton de koers van zijn werk te wijzigen om de relatie tussen de geest en het lichaam verder te gaan onderzoeken.

In dit boek onderzoekt dr. Hamilton het effect van visualisatie, overtuiging en positief denken op het lichaam, en laat zien hoe we door het gebruik van onze verbeelding en mentale processen onze eigen afweer- en genezingssystemen kunnen stimuleren om ziekte en pijn te bestrijden.

Bron: Succesboeken.nl

Lees meer…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *