Deel 2 van de trilogie Waar word je nu echt ziek van? is uit en telt maar liefst 528 pagina’s.

“Het is makkelijker om mensen te misleiden, dan ze ervan te overtuigen dat ze misleid zijn.”

Elk woord van die uitspraak is waar: het is zo gemakkelijk om mensen te misleiden, helemaal als een autoriteit dat doet, bijvoorbeeld een minister, een arts of een op een voetstuk geplaatste expert, maar ook zakenmensen en helaas wordt voortgezet door professionals en experts die denken dat ze het goede doen.

Maar waarom maken anderen misbruik van de goedgelovigheid van de mens? Het antwoord is niet zo moeilijk. 

Het gaat meestal om geld en macht, kortom: eigen gewin. Voorbeelden te over in de meeste branches, maar we worden vooral misleid door de voedingsindustrie in combinatie met de chemische industrie, waarna de farmaceutische industrie de ‘oplossing’ heeft.
Er zijn bijvoorbeeld tientallen benamingen voor suiker die worden afgedrukt op verpakkingen, waarvan de doorsnee consument niet weet dat het bewerkte suiker betreft, waarvan we weten dat het zeer slecht voor de gezondheid is. 

Net als in deel 1 is het overduidelijk dat deze trilogie niet op een regenachtige zondagmiddag is geschreven, maar dat er 10 jaar onderzoek aan voorafging. 

Een topprestatie van de auteurs om het zo lang vol te houden en hun bevindingen helder, duidelijk en gedetailleerd te verwoorden, terwijl de lezer het in een paar avonden tot zich kan nemen en het daarna continu kan raadplegen.

Al is een plakje nog zo dun, het heeft altijd twee kanten. Eenzijdige informatie is ongezond!

Bron: Succesboeken.nl

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *