Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend dat we na de zomer, als het kouder begint te worden, het griepseizoen ingaan. Dat is al tientallen jaren zo.

Het is aangetoond dat mensen met een lage vitamine D-spiegel in hun bloed duidelijk vaker griep hebben dan mensen met een correcte vitamine D-spiegel. Het is voorspelbaar dat de griep toeslaat, daar waar de weerstand het laagst is.

Een van de belangrijkste natuurlijke bronnen van gezondheid is vitamine D. Van alle vitaminen is vitamine D de enige die het lichaam zelf kan aanmaken. Daarvoor hoeven we alleen maar onze huid aan de zon bloot te stellen, zoals miljoenen jaren het geval is geweest. En dat is nu juist het probleem: veel mensen beschouwen de zon tegenwoordig als een voortdurend gevaar voor de gezondheid. 

Omdat tegenwoordig vrijwel niemand meer regelmatig lang genoeg in de buitenlucht verblijft, lijden steeds meer mensen aan een vitamine D-tekort.
Ongeveer 90% van de bevolking heeft een te lage vitamine D-bloedspiegel.

Prof. Dr. Jörg Spitz is arts met als specialisatie nucleaire en voedingsgeneeskunde. Hij heeft ruim veertig jaar ervaring in de gezondheidszorg. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met gezondheidspreventie.

Bron: Succesboeken.nl

Lees meer…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *