Masaru Emoto, een Japanse onderzoeker, heeft jarenlang onderzoek gedaan naar water en  beïnvloeding ervan. Hij onderzocht dit door middel van het fotograferen van bevroren water (waterkristallen) na beïnvloeding door o.a. woorden, muziek, elektronische apparaten en stemmingen. Woorden, muziek, straling, maar ook onze gedachten, gevoelens, intenties en emoties hebben invloed op de structuur van water. Wat betekent dat voor ons als mens en voor onze planeet?

Wij zijn water

Bij de conceptie bestaat een bevruchte eicel voor 96% uit water. Bij de geboorte bestaat het babylichaam voor ongeveer 80% uit water. Dat percentage gaat omlaag naarmate het kind ouder wordt en blijft stabiel op ongeveer 70% tegen de tijd dat het kind de volwassenheid bereikt. Met andere woorden: wij mensen bestaan voor het merendeel uit water. De essentie van de mens is water.

De onderzoeken van Masaru Emoto wezen uit dat water informatie opneemt en een geheugen heeft. Omdat wij voor een groot deel uit water bestaan, geldt dit dus ook voor ons. Wij worden beïnvloed door de informatie die we (vaak onbewust) opnemen.

Hado

Water is gevoelig voor een subtiele vorm van energie die hij ‘hado’ noemt. Hiermee bedoelt hij alle fijnstoffelijke energie in het universum. Alles wat bestaat, heeft een bepaalde trilling of hado. Die energie kan positief of negatief zijn en wordt gemakkelijk op andere dingen overgedragen.

‘Hado is the intrinsic vibration pattern at the atomic level in all matter, the smallest unit of energy. Its basis is the energy of human consciousness’ – M. Emoto

Aangezien de kwaliteit van water verbetert of verslechtert naargelang de informatie die het krijgt, geldt ook voor mens, dat ‘positieve informatie’ een bijdrage levert aan een goede gezondheid.

Woorden

Water begrijpt woorden. Water dat werd blootgesteld aan positieve woorden, toonde prachtige kristallen. De kristallen openden zich als een bloem, alsof het water zijn gevoel van vreugde tot uitdrukking wilde brengen. Water wat daarentegen blootgesteld werd aan negatieve woorden, vormde geen of verwrongen kristallen. Zo testten ze het met vele tegenstellingen, ‘geluk’ en ‘ongeluk’, ‘prettig’ en ‘onprettig’, ‘kracht’ en ‘machteloosheid’, ‘vrede’ en ‘oorlog’, ‘ik hou van je’ en ‘ik haat je’.

Muziek en foto’s

Omdat water zo sensitief is, reageert het ook op mooie foto’s en muziek. Water maakt heel complexe en verfijnde kristallen nadat het is blootgesteld aan muziek van bijvoorbeeld een klassiek orkest. Het menselijk lichaam is opgebouwd uit biljoenen cellen en tussen al die cellen bestaat harmonie. De harmonie van de muziek die door een orkest gemaakt wordt, bereikt elke cel van je lichaam en kan zo bijdragen aan je gezondheid. Mensen voelen zich vaak goed als ze naar muziek luisteren, misschien wel omdat het water in het lichaam geheeld wordt door de muziek. Als water blootgesteld wordt aan bijvoorbeeld heavy metal, vormt het geen kristallen. Zo zijn er veel onderzoeken gedaan, die je aan het denken kunnen zetten.

Hieronder volgt een aantal voorbeelden van liedjes met werkingsgebieden:

Lied: Canon in D-groot van Pachelbel
Emotie: vermindert ongerustheid en gevoelens van onbehagen
Fysiek: baarmoeder, eierstokken

Lied: Toccata en fuga in d-klein van Bach 
Emotie: vermindert lethargie (onverschilligheid/ongevoeligheid)
Fysiek: rechterhersenhelft (intuïtieve hersenhelft)

Lied: Mars nr. 1 van Elgar 
Emotie: vermindering van verlegenheid en terughoudendheid
Fysiek: rug, ruggengraat

Lied: Time to say goodbye van Sarah Brightman en Andrea Bocelli
Emotie: vermindering van passiviteit en negativiteit
Fysiek: karteldarm en endeldarm

Lied: Prelude uit Carmen van Bizet 
Emotie: vermindering van verdringing
Fysiek: bloedsomloop

Lied: De Moldau van Smetana 
Emotie: vermindering van prikkelbaarheid
Fysiek: lymfeklieren

Lied: De blauwe Donau van Johann Strauss jr 
Emotie: vermindering van verlies aan veerkracht ten gevolge van langdurige inzet van het uithoudings- of doorzettingsvermogen
Fysiek: centrale zenuwstelsel

Lied: Donaugolven van Joseph Ivanovich 
Emotie: vermindering van de neiging gevoelen te verdringen of weg te stoppen
Fysiek: bevordering van de bloedsomloop

Lied: Het zwanenmeer, tweede akte, Tsjaikovski 
Emotie: obsessie
Fysiek: gewrichten

Beïnvloeding

Als water woorden begrijpt en beïnvloed wordt door beelden en muziek, en wij zíjn water, wat doen die negatieve beelden, woorden, gedachten en intenties dan met ons?

Tips

Hierbij enkele tips van Masaru Emoto:

– Denk positief.
– Positieve informatie wint het van elektromagnetische golven. Stuur eten uit een magnetron ‘liefde en dankbaarheid’.
– Wanneer je een mobiele telefoon gebruikt, beperk je in de gesprekken dan tot prettige en vrolijke onderwerpen.
– Kijk vooral naar heilzame natuurprogramma’s wanneer je televisie kijkt.
– Zorg dat je als je achter de pc zit van het werk geniet en het met een positieve instelling doet.
– Sport kijken geeft goede informatie, je wordt er af en toe door geraakt. Dat vindt weerklank in je lichaam.
– Verfris de lucht door je ramen zoveel mogelijk open te zetten, lucht moet stromen.
– Praat tegen water en wees dankbaar.

Heling

Water is van levensbelang. Zonder water is er geen leven. Inmiddels is de kennis zover dat water ingezet kan worden als medicijn. Door positieve beïnvloeding van water kunnen we onszelf en de aarde helen. En dat terwijl water voor ons zo normaal en bereikbaar is en weinig geld kost.

Deze informatie is maar een kleine greep uit de informatie die voorhanden is. Er is veel te vinden over Masaru Emoto’s onderzoeken, de resultaten, hoe je de kracht van water kunt inzetten en wereldwijde meditatiesessies ten goede aan de mensheid en de natuur. Met de juiste intenties kun je bijdragen aan heling van jezelf, je omgeving en zelfs onze planeet.

Met dank aan: Masaru Emoto, De ware kracht van water.

Wil je meer advies over de kracht van water? Onze consulenten zitten voor je klaar.

[belfabriek-medewerker id=”35″]

 

Tips
Boek
Water weet het antwoord
Boek
De Geneeskracht van Water
Boek
Water en het Universum

 

Heb je zelf goede ervaringen, tips voor een ander of een vraag? Laat gerust je bericht achter.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

1 reactie

  1. Ik heb zelf ervaren hoe in 2011, toen ik in het ziekenhuis lag met een zwaar ontstoken dikke darm, die bijna in zijn geheel operatief zou worden verwijderd, mijn gesprekken met mijn lichaamswater ervoor hebben gezorgd, dat dit uiteindelijk niet nodig was en helemaal genas. 🙏🙏❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *